مروری بر فرآیندهای کلیشه آنالوگ و دیجیتال

شاید بسیاری از شما در انتخاب روش های چاپ برای پروژه های چاپی خود سردرگم باشید. ما در اینجا اطلاعات اولیه در مورد فناوری های چاپ را در اختیار شما قرار می دهیم. اساساً دو تکنیک در چاپ وجود دارد که عبارتند از چاپ آنالوگ و چاپ دیجیتال. بسته به نیاز پروژه خود می توانید انتخاب کنید، اما هر روش چاپ مزیت منحصر به فرد خود را دارد. وقتی اصول فرآیندهای کلیشه آنالوگ را درک کنید، دیدگاه بهتری در مورد این موضوع خواهید داشت که چرا در حال حاضر انواع مختلف دستگاه های کلیشه دیجیتال وجود دارند.

کلیشه آنالوگ

این فرآیند کلیشه به سادگی یک تصویر اصلی را روی صفحه نمایش تولید می کند و آن را بر روی سطوح مختلف بازتولید می کند.

کلیشه آنالوگ

کلیشه آنالوگ

مراحل مختلف کلیشه آنالوگ

  • ایجاد یک فایل جداگانه برای هر رنگ کلیشه.
  • توسعه صفحه نمایش برای هر فایل. (صفحه نمایش جداگانه برای هر رنگ)
  • کلیشه انجام شده است. هر صفحه در کلیشه به منظور کلیشه هر رنگ روی سطح استفاده می شود.
  • همان صفحه برای استفاده در آینده حفظ می شود.

متداول ترین تکنیک های کلیشه در این روش کلیشه صفحه، کلیشه افست و غیره هستند.

معایب کلیشه آنالوگ

معایب کلیشه آنالوگ

معایب کلیشه آنالوگ

  • این تکنیک به داده های محدودی در کلیشه اجازه می دهد.
  • به نصب صفحات پرس برای هر قاب نیاز دارد.
  • کلیشه کوتاه مدت امکان پذیر نیست.
  • هدر رفتن جوهر در این مشاهده دیده می شود.
  • برای هر فریم فیلم های پرهزینه نیاز هستند.
  • اندازه تصویر محدود مطابق با اندازه صفحه نمایش باید در نظر گرفته شوند.
  • برای کلیشه به صرف زمان و مهارت بیشتر نیاز است.

کلیشه دیجیتال

کلیشه دیجیتال با انتقال فایل های الکترونیکی به دستگاه کلیشه انجام می شود. در اینجا مفهوم عمیق،به معنای تبدیل داده های طراحی الکتریکی در تصویر فرم با کمک نقطه و پیکسل است.

کلیشه دیجیتال، تکنولوژی کلیشه در حال تکامل است، و به چاپ روی انواع مختلفی از محصولات کمک می کند. نکته مهم این است که کلیشه دیجیتال راه حلی برای کلیشه با کیفیت های کوچک ارائه کرده است در صورتی که در ابتدا از طریق تکنیک کلیشه آنالوگ امکان پذیر نبود. همچنین یک انتخاب عالی برای کلیشه مقادیر بیشتری از داده های متغیر است.

فرآیند کلیشه دیجیتال

  • در ابتدا اسکن تصویر و تبدیل آن به داده دیجیتال انجام می شود.
  • سپس داده ها به دستگاه کلیشه منتقل شده و روی سطح مورد نیاز کلیشه می شوند.
  • (در اینجا از چاپگرهای معمولی کوچک که در منزل استفاده می شوند تا چاپگرهای بزرگ بیلبورد به عنوان ماشین های کلیشه، طبق پروژه استفاده می شوند.)

مزایای کلیشه دیجیتال

  • کلیشه دیجیتال در فرآیند چاپ، به نصب صفحات پرش کمتری نیاز دارد.
  • درون آن راه اندازی سیستم چند رنگ داخلی وجود دارد و پاسخ های سریع را امکان پذیر می کند.
  • همه فرآیندهای هر مرحله، یعنی ارائه داده های متغیر، شخصی سازی، سفارشی سازی و فرآیندهای تولید، را ساده می کند.
  • عمدتاً کلیشه دیجیتال به صورت غیر تماسی در دسترس است که کمک می کند اصالت آن مختل نشود.
  • ویرایش و تغییر داده های دیجیتال، نسبت به تصاویر آنالوگ آسان است.
  • همچنین در آن از مواد حساسی استفاده می شود که هیچ گونه آسیبی ایجاد نمی کنند.
  • از مزیت کلیشه مقادیر کمتر با حداقل نرخ برخوردار است.
  • در مقایسه با کلیشه آنالوگ فضای کمتری را اشغال می کند.
  • ما به راحتی با استفاده از اسکن و خواندن کاراکترهای نوری، می توانیم داده ها را به فرم دیجیتال تبدیل کنیم.
  • انتقال فایل دیجیتال بسیار آسان است.
  • تطبیق دقیق رنگ با کلیشه دیجیتال امکان پذیر است.

انواع کلیشه های دیجیتال و آنالوگ

کلیشه افست

کلیشه افست یک فرآیند چند مرحله ای است که از جوهرهای بر پایه روغن و یک سری سیلندرهای چرخان استفاده می کند. پس از اینکه جوهر و یک لایه نازک از آب روی پلیت ها تصویری سوار شده روی “سیلندرهای پلیت” اعمال شد، پلیت ها تصاویر را به استوانه های پتویی پیچانده شده در لاستیک منتقل می کنند. سپس سیلندرهای پتویی جوهرها را روی بستری که از طریق کلیشه روی سیلندرهای کلیشه وارد می شود فشار می دهند. لایه نازکی از آب که روی استوانه پلیت اعمال می شود جوهر را در قسمت های کلیشه نشده پلیت دفع می کند به گونه ای که فقط قسمت جوهر زده شده تصویر به سیلندر پتو و کاغذ منتقل می شود.

از کلیشه افست برای تولید اسناد، دفترچه راهنما، کاتالوگ، مجلات، کتاب، پوستر، کلیشه هنری، لوازم التحریر، کارت ویزیت و برخی از انواع بسته بندی استفاده می شود.

کلیشه اسکرین

در کلیشه اسکرین از یک غلتک دسته دار برای پخش کردن جوهر خمیر- مانند روی سوراخ های یک صفحه مشبک آماده استفاده می شود. جوهر فقط در مناطقی رسوب می کند که در آنها منافذ مشبک با سخت شدن یک لایه امولسیونی حساس به نور، مسدود نشده اند.

در کلیشه روی اسکرین می توان از طیف وسیعی از جوهرها استفاده کرد و تقریباً روی هر بستری که بتوان تصور کرد، کلیشه ایجاد می کند، از جمله کاغذ، فیلم، منسوجات، پلاستیک، فلزات، چوب، کاغذ دیواری ها و لباس های تولیدی، قطعات و اشیاء.

کلیشه فلکسوگرافی

در کلیشه فلکسوگرافی جوهر از قسمت های فرورفته پلیت های حکاکی شده (“غلتک های آنیلوکس”) به پلیت ها فوتوپلیمری که برای ایجاد متن و حروف برجسته حک شده اند، منتقل می شود. فقط قسمت های برجسته پلیت جوهر زده می شوند. پلیت های فوتوپلیمری جوهردار روی استوانه ها سوار می شوند و متن و گرافیک را روی رول های کاغذ، فیلم ها، فویل ها و مقوا منتقل می کنند.

در کلیشه فلکسوگرافی بسته به نوع زیرلایه کلیشه شده می توان از انواع جوهرهای قابل استفاده با آب، حلال یا انرژی استفاده کرد. کلیشه فلکسوگرافی یک روش کلیشه با سرعت بالا است که معمولاً برای حجم بالای انواع بسته ها و لیبل ها استفاده می شود.

کلیشه روتوگراور

کلیشه روتوگراور

کلیشه روتوگراور

روتوگراور (که همچنین تحت عنوان گراور شناخته می شود) یک فرآیند کلیشه صنعتی با سرعت بالا است. استوانه های حکاکی شده با سلول های فرو رفته تا حدی در سینی جوهر غوطه ور می شوند. همانطور که سیلندر در سینی می چرخد، سلول ها با جوهر پر می شوند. قبل از اینکه سیلندر چرخان با لوله کاغذ تماس پیدا کند، یک تیغه پزشکی سطح سیلندر را می خراشد تا جوهر را از قسمت های غیر فرو رفته سیلندر پاک کند. روتوگراور برای کلیشه تصاویر با کیفیت بالا روی میلیون ها نسخه از کاتالوگ ها، مجلات، بسته های مصرف کننده یا درج روزنامه استفاده می شود.

کلیشه پد

در کلیشه پد از یک پد سیلیکونی منعطف برای انتقال تصاویر دو بعدی از یک پلیت فولادی صاف و حکاکی شده که با جوهر پر شده است، به یک جسم سه بعدی استفاده می شود. پس از اینکه پد تصویر را از پلیت می گیرد، حلال ها تبخیر می شوند و دستگاه جوهر چسبنده را به خطوط اطراف فشار می دهد. این فرآیند معمولاً برای کلیشه قطعات پلاستیکی، شیشه ای و فلزی مورد استفاده در وسایل خودرو، پزشکی یا الکترونیکی یا هر قسمت سفت و سختی (مانند درب بطری) استفاده می شود که به نشان یا علامت نیاز دارد. برای کارکردهای کوتاه تر، می توان از پلیت های فوتوپلیمری کم هزینه به جای پلیت ها فولادی استفاده کرد.

فناوری کلیشه همیشه تکامل یافته است.

کلیشه مدرن روی صفحه خودکار از تکنیک های کلیشه دستی “صفحه ابریشمی” تکامل یافته است که به سلسله سونگ در چین (1270- 960 بعد از میلاد مسیح) باز می گردد.). چهار فرآیند کلیشه مدرن دیگر از اشکال قبلی فرآیندهای کلیشه پلانوگرافی، خاتم کاری و کلیشه برجسته تکامل یافته اند.

فرایند پلانوگرافی

فرآیندهای پلانوگرافی تصویر را از یک صفحه صاف مسطح منتقل می کنند. لیتوگرافی افست از لیتوگرافی تکامل یافته است، فرآیندی که در آن جوهر روی یک تصویر روغن کاری شده روی یک سطح کلیشه صاف اعمال می شد. از آنجا که جوهر و روغن با یکدیگر مخلوط نمی شوند، جوهرها از قسمت های چربی کاری شده تصویر دفع می شدند.

فرایند چاپ غلتکی Intaglio

در فرآیندهای چاپ غلتکی از پلیت ها اِچ یا حکاکی شده برای نگهداشتن جوهرها در قسمت های فرو رفته پلیت استفاده می شود. در کلیشه صنعتی، کلیشه گراور نوعی کلیشه غلتکی است. کلیشه های هنری که تحت عنوان “اچینگ” شناخته می شوند، همچنین با پلیت ها حکاکی شده روی یک پرس کلیشه غلتکی دستی ایجاد می شوند.

فرایند برجسته کاری

در فرآیندهای برجسته کاری از حروف گذاری و گرافیک برجسته برای حک کردن مستقیم طرح ها روی کاغذ یا سطح استفاده می شود. فرآیند کلیشه برجسته فلکسوگرافی از فرآیند لترپرس به قدمت چند قرن تکامل یافته است که در آن پلیت های از نوع برجسته و تصاویر جوهر را از غلتک برداشته و به کاغذ منتقل می کنند.

لترپرس

لترپرس

لترپرس

کلیشه خانه های صنایع دستی هنوز از انواع فرآیندهای کلیشه سیلک اسکرین (صفحه ابریشمی)، غلتک برجسته، پلانوگرافی و کلیشه برجسته برای بازتولید نسخه های کوچک آثار هنری، پوسترها، دعوت نامه ها و کلیشه های تخصصی استفاده می کنند. بسیاری از مشتریان ظاهر ساده، دست- ساز و قدیمی فرآیندهای کلیشه سازی تاریخی را به ظاهر جلوه های ویژه تمام رنگی عکاسی که سیستم های کلیشه دیجیتال خودکار می توانند ارائه دهند، ترجیح می دهند.

فرآیندهای کلیشه دیجیتال

هر پنج فرآیند کلیشه آنالوگ به ایجاد و تراز دقیق پلیت ها به صورت جداگانه، برای هر رنگ مورد استفاده در کلیشه، نیاز دارند. فرآیندهای کلیشه دیجیتال زمان، کار و هزینه ایجاد و نصب پلیت های کلیشه را حذف می کنند.

اولین دستگاه های کلیشه دیجیتال، جوهر سیاه را روی کاغذ چاپ می کردند. امروزه، از چندین فرآیند کلیشه دیجیتال برای تکرار و گسترش قابلیت های کلیشه افست، اسکرین، فلکسوگرافی، روتوگراور و کلیشه پد توسعه داده شده است.

یک مزیت کلیدی کلیشه دیجیتال هزینه نسبتاً پایین تولید تنها چند نسخه از کلیشه تمام رنگی است. در حالی که اولین سیستم های کلیشه دیجیتال در مقایسه با روش های آنالوگ نسبتاً کند بودند، پیشرفت قابل توجه ادامه دارد.

امروزه بسیاری از کلیشه خانه ها از ترکیبی از کلیشه دیجیتال و سیستم های کلیشه آنالوگ استفاده می کنند تا هر طیفی از قابلیت هایی که مشتریان مورد نظرشان نیاز دارند، را ارائه دهند.

‫0/5 ‫(0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *